עסקה בין לאומית הינה עסקה בין מי שאחד מן הצדדים לפחות הינו תושב חוץ, או בין מי שההכנסה לעסקה חייבת במס, גם מחוץ למדינת ישראל. מחירי ההעברה הבין לאומיים ימנעו את האפשרות להסטת רווחים.
התקנות למחירי העברה הינן מנגנון שיש בו כדי לאפשר לרשויות המס להתערב בעסקאות שבין לאומיות שבין הצדדים הקשורים; אלו תקנות שחלות על כל חברה ישראלית בעלת עסקאות במשותף לחברות בחו"ל. אלו צדדים בעלי יחסים מיוחדים, ובכך רשויות המס מנסות לשלוט ולמנוע מאותן חברות לתמחר שירותים, עסקאות ומוצרים באופן שאינו תנאי שוק. התקנות הללו חלות על כל סוגי העסקאות – ממכירת טובין או רכישה ועד למתן רשיונות או מתן זכויות לשימוש בנכסים שאינם מוחשיים וכן העברה או מכירת פעילות ואף חלק ממנה – ובכלל זה עסקאות מימון, מתן ערבויות ועוד.
דו"ח מחירי העברה
מטרתו של דו"ח מחירי העברה היא להגיע לתמחור העסקה בצמוד לתנאי השור תוך התחשבות בסיבות רלבנטיות שלהלן. דו"ח מחירי ההעברה הינו מסמך שמנתח ומתאר עסקאות בין לאומיות בין הצדדים. המסמך יכיל תיאור מפורט של העסקה- לרבות הצדדים בה, הסביבה העסקית הייעודית ואת הנכסים עצמם, הסיכונים והאפשרויות של כל צד בעסקה שתוארה.

עסקאות סחר חוצות יבשות
איך להמנע מכפל מס?עקרונות מחירי ההעברה דומים במרבית המדינות, אולם עדיין ישנה אפשרות לסתירה בדרישות השונות שתצבנה המדינות. לכל מדינה ישנה שיטה גבוהה יותר בסולם ההיררכי שלה. מדינות ה- OCED לרוב נוהגות על בסיס אותן הדרישות, אולם ישנן גם מדינות חריגות בהן חלים כללים שונים מן המקובל – כמו למשל בברזיל. עקב כך עלול להווצר מצב שבו המדינה תשלם כפל מס, ובמקרים אלו יש להיות מודע לסיכונים הקיימים – ואף להתייעץ עם עורך דין מתאים.
סעיף 85א' לפקודת מס הכנסה
סעיף 85א' לפקודת מס הכנסה משנת 1961 הוסף במסגרת תיקון 132 לפקודה, וקובע את מחירי ההעברה בעסקה בין לאומית. המטרה – למנוע אפשרות להסטת רווחים בין צדדים הקשורים למדינה, שבה ישנם שיעורי מס נמוכים יותר.
איך לבחון אם העסקה עומדת בתנאי השוק?
ניתן לבקש מפקיד השומה אישור מוקדם לכך שמחיר העסקה יהיה בהתאם לתנאי השוק. לבקשה זו ישנה משמעות רבה, ועל כן יש לברור את המסמכים המוצגים לפקיד השומה בקפידה, על מנת למנוע חבויות מס נוספות שהחוק מייצר או מתוך שיקולים נוספים.
מאמרים נוספים בתחום: