לא אחת נוהגים לומר כי עורכי הדין הם אנשי סודם של הלקוחות שלהם ומשמשים גם בתור ידם הארוכה במשפט. עורכי הדין יודעים לרוב לא רק על המקרה בו הלקוח מעורב, אלא לעיתים גם עוד הרבה יותר פרטים הנוגעים למקרה הקשורים לדבר ההכנה לקראת התביעה והדיונים בבית המשפט.
עודף הידע שעורך דין ממוצע מחזיק בכוחו לעומת זה של לקוחו הוא רב ביותר. גם הממון שהוא לוקח עבור שירות זה ידוע כלא זול וזאת מתוך תקווה שהוא יעשה את השירות הטוב ביותר עבורנו כאיש מקצוע שיודע דבר או שניים בחוק. אך מה קורה שמשתמשים בכוח זה לרעה וגורמים למעשה להפרת חוזה או משמשים כסנגור עבור שני הצדדים?
גם עורכי דין אינם חסינים מתביעות
ראשית כל, רצוי להכיר באמת. גם עורכי דין אינם חסינים מפני תביעות. בית המשפט מתייחס לתביעות כנגד עורכי דין באופן מאוד מעמיק שכן יש פה ניצול של כוח לרעה. יחד עם זאת, לא כל תביעה תתקבל והדבר טמון באופי התביעה ומה בדיוק הרקע לתביעה. בעיקר התביעות כנגד עורכי דין נמצאות בתחומי המשפחה שם מדובר בנושאים מאוד עדינים ויתכן שרצון לשתף פעולה להגיע להסדר יחשב בעיני הלקוח כהפרת חוזה. 
הפרת הסכם- גם על ידי עורך דין?
יש להוכיח נזק ממשיואם חשבתם לתבוע עורך דין בגין הפרת חוזה, רצוי שגם תדעו שמדובר בתביעה לא פשוטה להוכחה שתאלץ אתכם להוכיח באופן חד משמעי כי אכן נעשתה פה הפרת חוזה ממשית. עיקר ההוכחה הוא בגין הוצאות מימוניות שגרמו להפסדים רבים של כסף ללקוח או שאם העורך דין עצמו סרח ולקח שוחד מצד שני ביודעין ובצורה מוכחת.
כאשר מושג הסכם וניתנת עצה להפר אותו
ומה קורה במקרה שמושג הסכם למשל בעת גירושין ומתקבלת עצה להפר אותו? במקרה הזה אלא אם נאמר במפורש שאחד הצדדים אינו מרוצה מן ההסכם, הגשת הפרת הסכם או תביעה כנגדו כאשר הצד השני בטוח שכבר התקבל הסכם והכל בסדר, נחשבת גם היא להפרת חוזה שכן כאן הלקו הם בעצם שנייים- שני הצדדים שחתומים על ההסכם והגיעו אליו בהסכמה מוקדמת.