אישה הנמצאת בהריון רשאית להיעדר מעבודתה לרגל הריון – אם הרופא העניק לה אישור בכתב וההיעדרות מחויבת המציאות, וזאת על פי החוק. הרופא יקבע אם אישה יכולה או אינה יכולה לעבוד במהלך ההיריון, אם היא זכאית לגמלת שמירה על ההריון מטעם המוסד לביטוח לאומי ומשך אותו זמן, העובדת לא תפגע בזכויותיה אשר צברה יחד עם הותק במהלך עבודתה אצל המעסיק. הרופא יכתוב בטופס מה הסיבה שמסכנת את הריונה – מקום העבודה, סוג העבודה או דרך הביצוע של העבודה – והיעדרותה תיחשב כאילו זו חופשה ללא תשלום (חל"ת).
טיפולי פוריות והעסקה במקום עבודה
החוק עוד קובע, כי במידה שהאישה עוברת טיפולי פוריות – כמו גם הפריה חוץ גופית, עליה החובה להודיע למקום עבודתה על ההיעדרות המצופה. כך, בעבודה ידעו לצפות לכך שהיא עומדת להכנס להריון, מה שהולך לשנות את כללי המשחק. בזמן הריון אין לפטר עובדת שהיא בהריון ועובדת לפחות 6 חודשים במקום אפילו כעובדת קבלן, אלא דרך פניה לתמ"ת. שם ינתן היתר לעניין שינומק.
מה לגבי פיטורין של מטופלי פוריות?
לטיפולי פוריות יכולים להיות לפחות אדם אחד – האם, ויכול להיות גם אב.מעסיק לא יפטר עובדים שעוברים טיפולי פוריות חוץ גופניים אם זהו ילדם הראשון או הילד השני, וזאת לאורך 150 ימים ממועד הטיפול הראשון כל עוד לא עברו שנתיים מאז (וזאת ללא קשר לנוכחות במקום העבודה או לא או לותק במקום).
לא לפגוע בהיקף הפרנסה או המשרה
החוק מגן על זכויות מטופלי פוריות כך שהוא דורש היתר מהתמ"ת לצורך פיטורין בזמן הטיפולים, או באם נפגעה הפרנסה מכך או היקף המשרה. במידה ונתרחש חוסר צדק בעניין – רצוי לפנות לעורך דין עבודה המצוי בתחום.