עורך דין לענייני עבודה יגלה פעמים רבות נתונם ועובדות בסיסיות אשר המעסיקים לא טרחו לגלות, ויחשפו את העובדים וגם את המעסיקים לעניין זכויותיהם וחובותיהם במסגרות הסכמים וחוק. ישנם פרמטרים שונים לבחירת התערבות של עורך דין עבודה.
מטבע הדברים, עורכי דין דיני עבודה נחנו בנתונים משתנים מן האחד לשני; לכל עורך דין האופי שלו, ההשכלה אתה רכש, הניסיון וההתמחות במשרד עורכי דין, השכר והעמלות אותו הוא גובה מלקוחותיו, מי שפועל במסגרת החוק ומי שפועל על פי כל כללי האתיקה המקצועית. בחירת עורך דין לענייני עבודה כרוכה בעבודת שטח קלה לפני ההתקשרות איתו, ויפה שעה אחת קודם לפני קביעת הפגישה.
מי ילווה את התיק?
עם קביעת הפגישה מול עורך הדין לענייני עבודה, יש לוודא שאותו עורך דין שעשוי להשרות עליכם רושם נכבד הוא אכן אותו גורם שיטפל בתיק התביעה, ולא מי מטעמו שעובד במשרדו. כך, שלא יווצר מצב שבו המחיר הוא עבור תגמול עבודה של בעל המשרד – מחיר יקר לעומת עבודה בפועל של מתלמד. יש לוודא שאותו עורך דין שיטפל בתיק חבר לשכת עורכי הדין בישראל. 
לעובד מגיעות זכויות רבות במהלך עבודתו
הסכם שכר הטרחהשכר הטרחה שיגובש בפגישה הראשונה חייב להיות מוסכם על כולם, ללא מקרים בלתי צפויים. את שכר הטרחה נוהגים לגבות בשכר עבודה בסיסי ועליו עבור כל דיון בנפרד או לפי סוג ההליכים וקצב התקדמות התיק. כאן רצוי לקבל לפחות הצעה אחת נוספת ממשרד עורכי דין אחר.
התמחות בתת נושאים בעניין עבודה
הנושאים שבגינן מתקשרים לאותו עורך דין עבודה יקבעו איזה עורך דין יכול להתאים לנושא. ישנן תביעות הנוגעות לעניין פיטורין או לעניין ניצול מרות והטרדה מינית, הרעת תנאים או כל עניין אחר – כל אלו הם נושאים בהם אותו עורך דין מתמצא בהם יותר או פחות ויש לו אחוז הצלחה טוב יותר או פחות ביחס לאחרים בתחום. רגע לפני שיוצרים את הצעד במקום העבודה, רצוי לברר מהו ההליך המתאים ביותר – האם להשאר במקום העבודה ולאסוף ראיות או שניתן להתפטר ולטפל בכך כלאחר מקרה.