סעיף 2 לחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה קובע כילא יפלה מעביד עובד או כל מבקש עבודה על רקע פסול של מוצא, דת, השקפה, גזע, היותו משרת פעיל במילואים ועוד הן בשלב הקבלה לעבודה, דרך תנאי העסקה ואפשרויות קידום ועד פיטורין ותנאי פרישה.
יודגש כי איסור אפלייה זה חל גם בין עובדים ישירים של אותו מעביד לבין עובדי קבלן אחרים המועסקים על ידי אותו מעביד. סייג לחוק זה מדבר על פעולה שתוצאתה מפלה כאשר מטרת הפעולה מתחייבת מטובת העסק.
איסור שימוש בפרופיל צבאי
עוד קובע החוק הנ"ל כי אין מעביד רשאי לדרוש ו/או לעשות שימוש בפרופיל צבאי של עובד או של עובד פוטנציאלי, אף במידה ומידע זה הגיע לידי המעביד בדרך כלשהי. יצויין כי הוראה זו אינה תקפה ככל שמדובר במעביד המשתייך לכוחות הביטחון והמודיעין הלאומי, שכן פרופיל רפואי זה מטרתו היא לשמש כראי אודות מצבו הרפואי של כל עובד/ מועמד לעבודה מסוג זה.

אפליה בעבודה - ישנם איסורים חמורים וסנקציות חמורות לא פחות במקרה של אפליה
איסורים ספציפיים לאפליה וסנקציה בגינם
החוק מקנה הגנה ניכרת גם להורים אשר עלולים להיות מופלים לרעה עקב היותם הורים אשר נדרשים לעבוד במגבלת שעות יומית, לרבות זכויות כגון העדרות בשל מחלת ילד, השתתפות המעביד בהחזקת הילד במעון, יום עבודה מקוצר ועוד. דוגמא נוספת היא הגנה על ילדים מפני הטרדה מינית על ידי עובד אוחר ו/או על ידי המעביד עצמו. חוק העונשין אף קובע סנקציה בגין אי הקפדה על הוראות חוק זה הכוללת בין היתר קנסות ומאסר.
נטל ההוכחה בטענת הפלייה
כחלק מדרישות החוק, במידה והועלתה טענת הפלייה, יידרש המעביד להוכיח כי לא נקט באפלייה כנגד העובד. כל אימת שהועלתה נגדם טענה מסוג זה, חשוב מאוד להיוועץ בעורך דין מומחה אשר יידע להכווין אתכם בניהול ההליך המשפטי.