על מנת שבית המשפט יכיר בנימוקים להקטנת דמי מזונות, יש להגיש בקשה מיוחדת בבית משפט משפחה. בית המשפט ישקול בכובד ראש בקשה זו בהתחשב במסמכים ובטיעונים שהוצגו לו.
הפחתת קצבת הנכות לא תקטן מרצפת התשלום העומדת עבור כל ילד, ובכל מקרה תלויה בפוטנציאל ההשתכרות של האב – ולאו דווקא בנתוני ההשתכרות העכשווים, כמו גם בנכסים העומדים בבעלותו של האב או של משלמי דמי המזונות. נכסים שיש בהם ערך שיספק את בעליו בתשלום דמי המזונות שנקבעו יכולים להמכר ולענות על הדרישות.
קיזוז וניכוי חובות מקצבת ביטוח לאומי
קצבת הנכות מביטוח לאומי יכולה להיות בסיס התשלום לתשלומים שונים, לרבות דמי מזונות. ישנו מי שמקבל קצבה להבטחת הכנסה לתקופה שבה מגיעה לו קצבת נכות ממקום העבודה. מתוך כך, המוסד לביטוח לאומי יקזז את דמי המזונות, אולם מה קורה כשקצבת הנכות מופחתת?
הקשר בין קצבת נכות להקטנת מזונות
שיקול של בית המשפטבית המשפט יתחשב בטיעונים ובעובדות שעומדות בפניו, תוך ש
עורך דין משפחה מציג זאת באופן שיאפשר דיון ובחינת הנושא מחדש. הערעור יוגש לבית משפט לענייני משפחה בבחינת שאילתת דמי המזונות מחדש. אל מול עיניו של בית המשפט עומדת שאלת תום הלב. במידה שהפחתת דמי המזונות הייתה ממילא צפויה, בית המשפט עלול שלא לאפשר זאת, בתואנה שהמערער ידע או שהיה יכול לצפות מלכתחילה את הפחתת קצבת הנכות, ולפיכך לא להסכים לשינוי
דמי מזונות.
שינוי נסיבות
כדי שבית המשפט ימצא לנכון לשנות את סכום דמי המזונות לכאן או לכאן, עליו להשתכנע מעבר לתחום תום הלב כי ישנו מעבר על תנאי הסף – שינוי נסיבות, בדמות הדרדרות או שיפור מצב בריאותי, התנכרות הילדים או סירוב לפגוש במשלם דמי המזונות ואף שינוי מהותי ברווחיו של ההורה המשמורן ועוד.
מאמרים נוספים בתחום הפחתת מזונות: