כשהנתבע נתקל בהזמנה לתביעה שאינו יודע עליה ומעולם לא היה קשור למקרה שעליו הוא נתבע, בית המשפט יכול להחליט על ביטול פסק דין מתוקף חובת הצדק.
הגנת הנובעת מן הצדק, או שמא נקרא לה ´חובת הצדק´, היא טענה אשר נותנת לבית המשפט את האפשרות לעכב הליכים כשאין באפשרותו להעניק משפט הוגן לנאשם, כמו שנראה במקרה המדובר. אם אדם שוהה בחו"ל, לא יכול להגיע לבית המשפט בגלל בעיה בריאותית, או לעיתים אף לא מקבל הזמנה לדיון ואינו מודע לכך שהוא נתבע, בית המשפט יכול לדחות את ההליכים כנגדו. אך מה קורה כאשר הנתבע בכלל לא קשור לפסק הדין שכבר נפסק בעבר?
לפני מספר שנים בית המשפט ביטל פסק דין אותו פסק הוא בעצמו כשנתיים קודם לכן, כנגד אדם אשר מתגורר בחו"ל ולא היה מודע לכך שהוא נתבע, כאשר בנוסף לכך, אינו היה קשור כלל וכלל לנושא עליו הוא נתבע.

חובת הצדק - בית המשפט יכול לפסוק לביטול פסק דין במקרים מסויימים
בעבר נטען כי חובת הצדק מחייבת שכתב אישום יבוטל גם במקרים חמורים פחות מהמקרה המדובר, אפילו אם מדובר בהפרת הבטחה כלשהי שניתנה על ידי הרשות השופטת. כאמור, במקרה הנ"ל הנתבע כלל לא היה מודע לכך שהוא עומד בפני תביעה משפטית מכיוון שלא קיבל לידיו את כתב התביעה ובנוסף לא היה מיוצג בה כמובן.
נטען שיהיה עורך דין שייצג את הנתבע, אך זה לא היה נכון ומכיוון שהוא היה תושב חוץ, זה היה הרבה יותר קשה להוכיח כי אכן מדובר באדם שמודע לתביעה נגדו. בנושא עצמו, בית המשפט גם גילה שהנתבע לא היה כלל קשור לנושא, ולא הייתה כאן הילה לתביעה מראש. השופט פסק שעל פי הנסיבות צריך לבטל את כתב התביעה ואת פסק הדין שנפסק נגד הנתבע.