ביטוח חיים ידוע גם כביטוח "ריסק" ומרבית מאזרחי מדינת ישראל יהיו מבוטחים בביטוח זה. ביטוח חיים יכול להיות כחלק מביטוח מנהלים, או כחלק משכנתא. תביעת ביטוח חיים לא תמיד תהיה דבר פשוט ותזכה לסירובים לא אחת. במערכת החוזית של תביעת ביטוח חיים קיימים גורמים רבים שמשפיעים על אשור או דחיית הבקשה. כך למשל המוטב יכול להיות היורש של נכסי ביטוח החיים כדין אך לא יקבל את הפיצויים כיוון והם נרשמו בצורת משכנתא בלבד. קיימות סיבות רבות ומגוונות לדחיית תביעה לביטוח חיים כפי שינומק בהמשך.
הפרה של חובת הגילוי
הפרה של חובת הגילוי היא אחת הסיבות הנפוצות לדחייה של תביעת ביטוח חיים. לעיתים סבורות חברות הביטוח כי המבוטחים הסתירו פרטים מסוימים שיכלו להשפיע על החלטת החברה האם לבטח או לא לבטח את המבוטח מבעוד מועד. כך למשל אדם עם מחלה סופנית שידע על קיומה בעת חתימת הביטוח ולא טרח להגיד זאת יוכל להיות מואשם בהפרה של חובת הגילוי ובכך החברה תדחה את התביעה לביטוח חיים. חשוב מאוד שלחברה תהיה ראיות ובסיס משפטי לניסיון הרמאות של החברה, שכן פעמים רבות לא נשאלים פרטים כאלה ואחרים אודות המבוטח.
דחיית תביעת ביטוח בעקבות חריגה בפוליסה
במידה והמבוטח לא משלם את תגמולי הביטוח באופן סדיר יכולה חברת הביטוח לא לאשר את תביעת ביטוח החיים. בטענה זו חברת הביטוח חייבת להוכיח כי אכן שלחה עותק של פוליסת הביטוח למבוטח ושיידעה אותו ווידאה כי אכן הוא הבין את כל מה שחתם עליו.
ביטול פוליסת הביטוח טרם המוות
במקרים מסוימים חברת הביטוח לא תאשר תביעת ביטוח חיים על בסיס הטענה כי זו בוטלה טרם תרחיש המוות בעקבות סיבות שונות כגון אי תשלום דמי ביטוח, בקשת המבוטח לביטול הפוליסה וכו´. גם אם הפוליסה עדיין תקפה אך רצונו של המבוטח היה לבטל אותה יתכן וחב´ הביטוח תדחה את תביעת ביטוח החיים.