אנשים היום חותמים חוזה כמעט על כל עסקה או גם על הבטחות הדדיות בין אנשים. אגב, גם חתונה היא סוג של חוזה מחייב, גם משפטית. להפרה של חוזה יש הרבה השלכות משפטיות, ואם אתם מתכוונים לחתום על אחד, כדאי שתקראו בו גם את האותיות הקטנות
כמעט ואין אדם שלא נדרש בחייו לחתום על מספר חוזים. שינוי מקום, עבודה חדשה, שכירות, קניית רכב, דירה וכמעט כל מוצר, דורשת חתימה על חוזה. יש חוזים שבהם יש שני משפטים ומקום לחתום, ויש חוזים שמתפרסים על פני עשרות עמודים ויותר. החוזה הוא ביטוי חברתי, ומהווה מסמך משפטי לכל דבר.
התקשרות בחוזה
כאשר אנו מבטיחים משהו למישהו, זה כבר סוג של חוזה. אמנם לא חוזה מחייב משפטית, אך זהו חוזה ביני לבין האדם שהבטחתי לו את ההבטחה. כאשר ההבטחה עוברת לכתב, או מסתכמת בלחיצת יד, היא כבר הופכת לחוזה בעל השלכות משפטיות. גם כשאנו עולים על מונית, מתקיים סוג של חוזה בינינו לבין הנהג, שאמור לקחת אותנו למעוז חפצינו, אם כי ישנם גם חוזים מורכבים הרבה יותר.
תנאים והגבלות
לפניי שכורתים חוזה בין שני צדדים או יותר, ישנו מו"מ ביניהם, על הסעיפים שיכלול החוזה. אחד הצדדים מציע את ההצעה הראשונית, והצד השני בוחר אם לקבל אותה, וכך נוצר המו"מ. לאחר מכן יושבים על ניסוח החוזה, בודקים אם שני הצדדים מודעים למעשיהם ולדברים שהם הולכים לחתום עליהם.

אם החלטתם לחתום חוזה - קראו אותו היטב ודעו על מה אתם הולכים לחתום
עורך דין לחוזים
אם ברצונכם לכרות חוזה ביניכם לאדם אחר או לחברה מסויימת, כדאי שתיעזרו בעורך דין לחוזים, אשר בקיא ומתמחה בנושא.
עורך דין לחוזים יודע מה צריך לכלול בתוך ההסכם, וידאג לאינטרסים האישיים שלכם מבלי לקפח את הצד האחר, זאת בכדי שכריתת החוזה תצליח.
הפרה של חוזה
אם אחד הצדדים מפר את החוזה, ללא הסכמתו של הצד האחר, הרי שזוהי עבירה משפטית, שעליה הוא יצטרך לתת את הדין. במקרה של פירוק שותפות עסקית לדוגמא, לעיתים בית המשפט ידרוש מהצד המבטל שהחוזה יתקיים במלואו, או לחילופין, לפסוק פיצויים לאחד הצדדים ולבטל את החוזה ביניהם, זאת לאחר שכל אחד קיבל לידיו את ההשקעה שלו.
אולי תתעניין גם ב: