מעביד, המעוניין לפטר עובד מחוייב לספק לו מכתב פיטורין וזאת בהתאם להוראות חוק פיצויי פיטורין. אך האם כשפוטרת בהכרח מגיעים לך פיצויים? כיצד צריך להיות מנוסח מכתב פיטורין? ומה הוא אמור לכלול?
המשמעות הרבה המוקנית למכתב הפיטורין נעוצה בפער הקיים בזכויות המגיעות לעובד שפוטר לעובד שהתפטר מעבודתו, לדוגמא עובד שפוטר וברשותו מכתב פיטורין יהיה זכאי לקבל פיצויי פיטורין ואילו עובד שהתפטר לא יהיה זכאי לקבלת גמול זה (אלה בכפוף לנסיבות מסויימות).
נוסח מכתב פיטורין
החוק מגדיר מהו מכתב פיטורין ומה צריך להיכלל בו על מנת שיוקנה לו תוקף חוקי וקובע מספר פרמטרים הכרחיים כגון תאריך, אשר יגדיר באופן מדויק ומובהק מהו מועד הוצאת המכתב וכן מועד סיום יחסי העבודה, סיבת סיום העסקה- במקרים רבים סעיף זה יסיע בידי העובד במציאת מקום עבודה חדש, ואף בתביעה ל
פיצויי פיטורין במקרים בהם זכותו לעשות כן. פרמטרים אלה הינם חיוניים לתוקפו של מכתב פיטורין.

מכתב פיטורין חוקי צריך לעמוד במספר פרמטרים אשר קבע החוק
תביעת מעסיק ו/או עובד שפוטר
מכתב פיטורין משמש נדבך מרכזי בכל תביעת פיטורין המגיעה לפתחו של בית הדין לעבודה, הוא אשר יוצר את השוני בין פיטורין, התפטרות, התפטרות בדין מפוטר ועוד- דבר המשפיע במידה ניכרת על תביעות רבות.
במידה ונתקלתם בבעיה בניסוח מכתב פיטורין חשוב מאוד להיוועץ בעורך דין מומחה המתמחה ב
דיני עבודה ו
סיום יחסי עובד מעביד, אשר ידע להכווין אתכם כמעבידים וניסוח נכון, כאמור בחוק, של מכתב פיטורין וכן גם כעובד ולוודא שהמכתב שקיבלתם עומד בדרישות החוק.
בחירת עורך דין בדיני עבודה
כאמור, אם פוטרתם מעבודתכם או לחילופין ברצונכם לפטר עובד, ולהימנע מטעויות משפטיות שעלולות לפגוע בכם עד מאוד בעתיד, חשוב מאוד לבצע בדיקה משפטית מקיפה על ידי עורך דין מוסמך המתמחה בתחום. תחום דיני העבודה הינו תחום מורכב ומסועף, מהלכים שגויים יוכלו להתפרש על ידי עובד / מעביד בצורה שגויה – דבר אשר עלול להוביל לתביעות רבות.
אולי תתעניינו גם ב: