אחד מהקשיים הגדולים ביותר של הורים הוא הניסיון לשלב בין עבודה וילדים. בייחוד הדבר קשה יותר כאשר הילדים הם קטנים וזקוקים יותר להוריהם ואינם נמצאים עדיין בבית הספר, בפעוטון או בגן. מכאן עולה השאלה מהו דינו של הורה המתפטר משום הצורך לטפל בילדיו?
החוק קובע כי אין להפלות נשים בהריון ולאחר לידה ובנוסף, החוק קובע לגבי נשים בהריון, כי אין לפטר אותן בשל ההיריון וכמו כן מגיעה להם חופשה בתשלום בתקופת חופשת הלידה, משום שאין לה הכנסה אחרת ולא אחת קורה שגם מי שנמצאת בחופשת לידה, לעיתים ממלאת את תפקידה באמצעות עבודה מהבית. אם פוטרת בשל כניסתך להריון, יש לשקול ברצינות פנייה לעו"ד לענייני עבודה שכן מדובר בעבירה על החוק.
ומה קורה לגבי נשים וגברים לאחר לידה שמחליטים להתפטר?
להורים אשר החליטו להתפטר בשל הצורך לטפל בילדיהם, מדובר בסיבה מוצדקת להתפטרות שמלווה אותה פיצויים כדין. זאת בתנאי שלא עברו יותר מ-9 חודשים מאז הולדת הילד. בזמן זה ההתפטרות תחשב למעשה כמו פיטורין וחל על ההליך כל החוקים והזכויות שחלים על מי שפוטר לרבות פיצויים, ימי מחלה ועוד. אגב, לא משנה מהו מצבו של הילד, גם שמדובר בילד בריא לחלוטין ההורים יכולים להתפטר בגין הדרישה לטפל בילד. 
אם הילד מצריך השגחה צמודה - ההורים יכולים להתפטר
ומה קורה לגבי מי שהורים לילד חולה?
הורים לילד שהוא חולה או שמצריך השגחה צמודה, יכולים גם הם להתפטר, אך בניגוד להורים שהתפטרו כאשר יש להם ילד רגיל, כאן ההורים זכאים לבטחונות וסבסוד מטעם הביטוח הלאומי בגין תמיכה בהורים הנדרשים לטפל בילד שההוצאות עליו גבוהות במיוחד (כאמור ילדים למשל עם פיגור, אוטיזם או מחלות, נדרשים לטיפולים יקרים, ביקור אצל רופאים מומחים והוצאות יומיות שוטפות יותר). כאמור זכותה של האם לרוב קודמת לזכות האב, ובכדי שאב יתפטר בגין סיבה נדרשים מספר תנאים מיוחדים.
באלו תנאים תחשב התפטרותו של האב כמוצדקת?
ישנם כמה תנאים שנחשבים מקובלים בכדי שהתפטרותו של האב תחשב מחמת עניין הילדים ואלו הם:
• בטרם ההתפטרות האם עבדה לפחות 6 חודשים
• הילד נמצא בחזקת האב באופן בלעדי בשל גירושין, מוות של האם או נכות שלה והוא המטפל הבלעדי בילד.
• האם עבדה כעצמאית גם במהלך ההריון ולא יצאה לחופשת לידה.
אולי תתעניינו גם ב: