במצב שבו לא תמיד יש לנו בטחון מלא במגורים במדינה שלנו, הרבה אנשים שוקלים להוציא אזרחות זרה ואולי אפילו להגר מישראל החוצה. חלק יבחרו לעבור לארה"ב בעוד חלק אחר יתכננו דווקא על הגירה לאירופה. כיצד עושים זאת? מה חשוב לדעת? הנה כמה טיפים חשובים.
ראשית כל חשוב לדעת בהקשר להגירה לאירופה שבניגוד אולי למקומות אחרים, שם אין אפשרות לעשות זאת ללא אזרחות או מינימום של דרכון מקומי של אחת ממדינות אירופה. היות ובעשור האחרון באירופה נכנסו למה שקרוי גוש האירו, מספיק שיהיה לכם דרכון של אחת ממדינות אירופה הכוללות באיחוד הזה, ותם כבר רשאים ליהנות מלימודים בכל מדינות אירופה בהנחה, רישיון עבודה, דירות בהנחה ועוד.
אז איך למעשה עוברים לאירופה?
ראשית כל רצוי לומר כי אם קבלתם רילוקיישן מהעבודה לאירופה, הרי שבדרך הזו הכי קל לבצע את ההגירה וכנראה שתקבלו את היתר ההגירה ללא כל בעיה מכיוון שלמקומות עבודה וארגונים אירופיים ניתנת חשיבות מסויימת בעת רצונם להביא עובדים חדשים אליהם. השאלה היותר גדולה היא מה עושים מי שלא הולכים למקום עבודה מסודר ופשוט מעוניינים לעבור מישראל לשם מסיבותיהם שלהם?

להגר לאירופה במוסדר
איחוד משפחותאם יש לכם בני משפחה שחיים או עובדים במדינות אירופה ואתם מצוייים בישראל, הרי שיש לכם דרישה לאיחוד משפחות שבגינה יתכן ותקבלו אישור הגירה בגין איחוד משפחות. יחד עם זאת, השלטונות באירופה הם חשדניים ולא כל בקשה כזו תתקבל יפה. יש להגיש מסמכים חד משעמיים הכתובים בשפת המקור בכדי להוכיח שאכן יש לכם קרובים ששוהים שם.
קבלה ללימודים במקום
ומה לגבי לימודים בחו"ל? גם אם התקבלתם, לא תוכלו ללמוד בפועל ללא אזרחות אירופאית כלשהי. במקרה הזה, עם זאת, יהיה קל יותר להוציא אשרת לימודים זמנית אם תוכיחו שאכן קבלתכם למוסד תלויה רק בזה. באופן כללי, ניתן לומר שמדובר בהליך סבוך שמצריך עזרה של מי שמבינים בתחום. ניתן לפנות אל השגרירויות השונות או לחילופין להיעזר בעורך דין לענייני הגירה שיודע טוב יותר את הבירוקרטיה ואלו ניירות תדרשו להגיש במקרה הצורך לשם ביצוע הליך זה.