אנשים נוסעים מדי בוקר בתחבורה ציבורית או פרטית לעבודותיהם ועלולים להקלע לתאונת דרכים – בעל כורחם, כשתרבות הנהיגה בבקרים בישראל לחוצה ובלתי מתפשרת. כשמגיעים לעבודה, תהא העבודה אשר תהא, עלולים להיפצע – אפילו אם זו כוויה ממיחם מים שעומד במקום, נפילת מדף, שאיפת חומרים מסוכנים במהלך העבודה או פציעה במהלך עלייה במדרגות החירום. החוק בישראל דורש לבטח את העובדים בביטוח לאומי, כך שיהיו יכולים לקבל פיצויים ממקרים שהוגדרו כתאונות עבודה.בנוסף, המעסיק יכול להוסיף ולבטח את המועסק בביטוח תאונות נפרד, ואפילו העובד עצמו יכול להיות מבוטח באמצעות ביטוח תאונות אישיות פרטי שהוא עצמו עשה.
מה עושים בשלב הראשון?ראשית רצוי לפנות ל
עורך דין דיני עבודה כדי לברר מהם הפרטים הראשוניים שיש לעשות. יש לגשת ולקבל טיפול ראשוני במרפאה – רצוי לקבל טיפול בחדר מיון – וזאת ללא דיחוי ובמהירות המירבית, על אף אם עברו מספר שעות – חשוב שזה יהיה ככל הניתן בסמוך למקרה. חשוב לציין אצל הרופא כי זה קרה בדרך מהעבודה או ממנה או במהלך העבודה. עניין זה יצוין גם במסמך השחרור.
אספו עדויותבשלב הבא רצוי לאסוף כמה שיותר עדויות – אם זה מאנשים שהיו נוכחים במקום אותה שעה – לרבות לקיחת שמות ומספרי התקשרות, אם ישנן תמונות מהמקרה – לרבות תאונות דרכים שתיעדו בהן את הנפגעים או את הפגיעה.
להגיש את המסמכים לביטוח הלאומיהביטוח הלאומי מפצה את הנפגעים בתאונות עבודה, לפי אחוז הנכות שהועדה הרפואית תקבע לו. בנוסף, ניתן לפנות לעורך דין ולברר אם נעשתה רשלנות בעבודה, כזו שהייתה יכולה למנוע את הפגיעה במידה שהיו ננקטים צעדים אחרים למניעת המקרה. הפיצויים והקצבות אם ישנן מהביטוח תגענה לאחר שהועדה תקבל החלטה בהתאם למקרה הנידון. .