אחת מן התקנות החשובות ביותר במסגרת דיני עבודה הינה פיצויי הפיטורים. מדובר בפיצוייים שכשמם כן הם- יש אליהם זכאות מבחינת מי שפוטר. יחד עם זאת על גובה דמי הפיצויים יש ויכוח וכאשר אין המעסיק שהעבודה הסתיימה אצלו משלם אותם כחוק, ניתן לתבוע אותם בעבור כך.
מדובר בהחזר כספי שעל עובד לקבל לאחר שנת עבודה ויותר ע"י המעסיק והתקנות משתנות בעניינו כל העת. לכן, אם אתם חושדים כי דמי הפיצויים לא שולמו במלואם כי לא הגיעו אליכם מלוא זכויותיכם הכספיות כמפוטרים, מומלץ מאוד להוועץ עם עורך דין לדיני עבודה בנושא זה. גם למעסיקים אגב מומלץ להחזיק עורך דין מומחה בענייני דיני עבודה בכדי שלא למצוא עצמם נתבעים ע"י עובדים לשעבר בגין אי תשלום כל מה שמגיע להם לאחר הפיטורים.
כצד מתבצע החישוב של פיצויי הפיטורין?
כעקרון פיצויי הפיטורים מתבססים על תשלום חודשי במשרה במכפלה בשנים שאדם עבד אצל מעסיקו באופן רציף או בחלקי שנה שאדם עבד באופן רציף אצל אותו מעסיק. כך למשל א אדם עבד שנה וחצי בשכר חודשי של 5000 ₪ הרי שהפיצויים המגיעים לו יעמדו על 5000*1.5 שנות עבודה= 7500 ₪. אל השכר החודשי לא מוספים דמי נסיעות בחישוב אך כן נוספים סעיפים כמו וותק, תוספת לפי מדד המחירים והריבית לצרכן וכן תוספות בגין ילדים ונישואין.
כמה פיצויים מגיעים לי?
מה לא ייכלל בדמי הפיטורין?בדמי הפיטורין לא יכללו תוספות כמו דמי הבראה, דמי נסיעות, בונוסים, משכורת 13, דמי החזר על הוצאות רכב, שעות נוספות, תשלומי אש"ל וכולי. את התקנות המלאות בנושא תוכלו למצוא באמצעות עורך דין המומחה בדינים אלו.
כאשר יש שינוי באופי המשרה
מה קורה למשל כלפי עובד שהתחיל עבודתו במשרה מלאה בשכר מסויים למספר חודשים מסויים ואז הוריד את אופי העבודה לחצי משרה והשתכר פחות? במקרה הזה הפיצויים יחשובו לפי תקופות השכר היחסיות. קרי, אדם שהרוויח במשך 10 שנים 5000 ₪ ואז במשך עוד 3 שנים 2000 ₪ יקבל בסה"כ: 50,000+ 6000= 56,000 ₪ דמי פיצויים בסך הכל.